TECHNIEKEN

REVERSE SEAR

De ultieme beleving

Als de keus gevallen is op een groot stuk steak krijg je met de reverse sear methode absoluut de ultieme barbecue beleving. Eet je het liefst een steak medium rare en houdt je van die mooie donkere bbq korst? Dan wordt deze manier van grillen zonder twijfel ook jouw favoriet. Vooral mooie stukken vlees zoals de Cote de Beouf zijn perfect geschikt.

Voordelen van Reverse Sear

Controle en malsheid
Doordat het vlees geleidelijk naar de juiste kerntemperatuur wordt gebracht heb je enorm veel controle om de juiste gaarheid te bereiken. De lage temperatuur waarop het vlees gaart zorgt ervoor dat het risico op oververhitting minimaal is. Een droge steak zal je hierdoor nooit meer worden geserveerd. De reden is eenvoudigl: Het vlees kan namelijk eerst “wennen” aan de hogere temperatuur voor het aan de hete kolen wordt blootgesteld. Hierdoor is de garing van het vlees veel gelijkmatiger. Hierdoor grill je zelfs als het vlees aan één kant een stuk dikker is eenvoudig je steak medium rare.

Hoe ga je te werk

Zorg voor een mooi stuk vlees. Mijn persoonlijk favoriet en zonder twijfel één van de mooiste stukken vlees ter wereld is de Cote de beouf. Dit vlees heeft simpelweg alles: Het is groot, beschikt over een goede hoeveelheid vet en heeft een mooi bot waardoor het fantastisch presenteert.

Laat het vlees rustig op kamertemperatuur komen en steek ondertussen de bbq aan tussen de 100 en 140 graden. Plaats het vlees op de barbecue en zorg ervoor dat je kerntemperatuur van het vlees in de gaten kan houden. Zodra het vlees bijna de gewenste kerntemperatuur bereikt heeft haal je het van de barbecue.  zet de schuiven van de barbecue vol open en stook deze op naar 250 °C of hoger, zodra de temperatuur bereikt is leg je het vlees boven de gloeiend hete kolen tot het de juiste kerntemperatuur bereikt heeft. Deze hele hoge temperaturen zorgen ervoor dat het vlees die o zo mooie korst krijgt.

Kortom: Of je nou je steak medium rare of medium well het lekkerst vindt met de reverse sear methode zit je altijd goed!