DIRECT | INDIRECT | REVERSE SEAR | LOW AND SLOW

TECHNIEKEN

Hoe werkt de barbecue

Hoe moet je barbecueën? Wat is de ideale temperatuur bbq? Heeft iemand voor mij wat barbecue tips? Allemaal vragen die ik geregeld voorbij zie komen op verschillende forums over barbecueën. Misschien komt dit wel doordat het toch iets spannends heeft dat spelen met vuur en hete kolen. Als ik terugdenk aan de eerste keer dat ik zelf de bbq aanstak kan ik me deze vragen erg goed voorstellen. Het lijkt soms misschien wat ingewikkeld dat spelen met vuur maar dat valt eigenlijk allemaal ontzettend mee.

Verschillende technieken:

Om de vraag hoe moet je barbecueën te beantwoorden is het belangrijk om te weten welk gerecht je wilt gaan maken. De barbecue kan namelijk op verschillende manieren worden gebruikt. Een veel gebruikte techniek is direct grillen. Hierbij wordt het vlees direct boven de hete kolen of briketten gelegd en op hoge temperatuur in korte tijd bereid.

Aardappels op hete kolen

Als je wat uitgebreidere gerechten wilt gaat maken probeer dan eens indirect grillen. Hierbij deel je de bbq op in 2 verschillende zones, hierdoor ontstaat er een warme en koude kant. Doordat je op deze manier goed kan spelen met temperatuur is er een enorme variatie aan recepten klaar te maken.

Spareribs bereiden

De ideale temperatuur bbq bewaren speelt een belangrijk rol bij de Low and Slow methode. Hierbij wordt het vlees op een lage temperatuur langzaam naar de juiste kerntemperatuur gebracht. Bij uitstek de perfect manier om een heerlijke Pulled Pork of spareribs te maken.

Misschien wel één van de beste barbecue tips die ik kan geven is reverse sear. Deze methode zorgt voor een ongekende malsheid in het vlees en is met het juiste gereedschap ook nog eens zeer gemakkelijk.

Wagyu ribeye